Tuesday, 17 January 2012

Ally Iskandar nak kahwin!

Salam.

Nana memang suka tengok Ally ni. Dia la satu-satunya TV presenter yang very presentable. Haha! Cakap tak meroyan.. Ada gaya.. Fasih tutur kata... English pon tak berterabur.. Dengar kata dia dah nak kahwin after the first attempt failed. Dulu dia pernah bertunang. Vogue ya'all ex-tunang dia. Nana suka theme masa tunang diorang ni.

gambar pertunangan ally iskandar aishah zainal

The black and red is just awesome. Tapi manusia merancang, Tuhan yang menentukan. Ally putus tunang. Putus cara baik, kira ok la. Ally dah menafikan yang punca keretakan hubungan dia dan tunang dia bukan pasal orang ketiga. Mutually giteww.. (Apsal Nana macam penulis blog gosip plak ni?)

But now, Nana happy because he has moved on and put everything in the past behind him. He is planning to marry a girl named Farah Lee. So cute..

farah lee ally iskandar

Ally is 36 and Farah girl ni is 23. 13 years gap pada Nana is not an issue. As long as they can respect and care for each other. Farah ni still studying. Study kat Korea. Kelasss kau Farah! Hope both of them can develop love after marriage sebab Ally cakap he is looking forward untuk misteri hidup bersama after kawen.

Good luck la ye? Bagi Nana, bercinta lepas kahwin ni harus dipuji sebab tak ramai yang bleh buat. Kebanyakan kita bercinta dulu baru kahwin. Ada yang 2 tahun. Ada yang 3 dan ada yang lebih. Nana and Hubby kenal hati budi masing-masing for 6 years before we got married. Within that 6 years, we gave time to both of us to learn, adapt, and respect each other. Hasilnya sangat menggembirakan apabila both of us automatically develop the chemistry bila dah menapak ke alam rumah tangga.


Nana and Hubby beza 6 tahun. Sebab 6 tahun tu Nana rasa macam tak ada capacity untuk melawan dia. The respect is there and solid. Nana rasa la, laki bini yang suka gado-gado ni (eh, tu bukan makanan ke) antara faktornya ialah sebaya kot. Lelaki ni scientifically proven, lambat matured. So bila kawen sebaya dengan bini, kira macam perempuan tu kawen dengan budak-budak la. (Tu yang asyik main game je sampai tak tolong bini buang sampah)  Haha! Ni pandangan Nana je.

So for those yang tak kawen lagi and dah meningkat umur, if you are a lady sila jangan kesah kalau orang mempersoalkan umur anda dan pasangan pilihan anda. Yang penting bahagia.

Age is just a number.

Tata!

2 comments:

  1. yang bwah setahun dua pun ok jgak kot...sbb di petak dr kt2 cik nana...'Age is just a number!'=]

    ReplyDelete