Tuesday, 17 January 2012

Baju Kurung ke Office. OK ape?

Salam.

Nana pergi office suka pakai baju kurung. Sopan dan selesa. Kat Plaza Damas ni, banyak orang-orang office pakai baju-baju kerja yang meletopz. Mana taknye? Nampak lurah dendam dan betis bunting padi bagai...

Ish..ish..ish.. Deme lupe agaknye kat akhirat nak jawab mende.

Putting that aside, Nana memang pakai baju kurung pi office. Hari ada court, baju kurung black and white.

I love Rizalman punya design. Rizalman is the best!!!!!!

Hari tak pegi court, Nana pakai baju kurung yang colours of the rainbow.

Wakaka! Pakai baju kurung macam ni kang orang ingat clown plak.

Nana suka pakai baju kurung cotton. Nampak ayu and descent gitewww. Tapi satu je masalah baju kurung cotton ni, dia cepat kedut. Penang panggey 'keredot'. Haha! Yes, Nana from Penang. (tak buat intro pon lagi). Berbaju kurung ke ofis selalu sinonim dengan makcik-makcik yang kerja kerajaan 8-5. Tapi bagi Nana, kita yang professional ni tak de masalah kalau nak pakai baju kurung. Office work tidak melibatkan pergerakan melampau. Typing and reading je (and blogging..heee). Lain la kalau yang kerja panjat pencawang elektrik (for lady engineers) yang tu tak pe la.

In a nutshell, baju kurung bukan untuk raya or kenduri je. Ke office berbaju kurung is equally sempoi as those yang rugged berseluar yanki (berkaki ayam). 

Aurat kita tanggungjawab kita.

Tata!


2 comments: