Monday, 16 January 2012

Bali day 1

Salam.

Hari tu Nana janji nak cerita pasal Bali trip. Here goes... Company plan nak gi Bali time birthday Hubby. So perasaan sangat la amat sedey. Ingat nak bawak sekali tapi no spouse allowed ok. Tension. So Nana celebrate birthday Hubby earlier before berlepas ke Bali.


Belanja Hubby kat Renaissance Hotel. Love him forever. Moving on, Bali was scheduled on 25th November 2011. Kitaorang pegi seperate plane. Takut terhempas nanti kang, ofis tinggal kat despatch je plak (sebab semua lawyer pegi) hee.. so there I was with Mr.Yee and two daughters and Yana.


Duit dah tukar awal-awal sebab kat sana nanti susah nak tukar. Lagi pon si penyamun semua banyak. Kang ditipu buta-buta tak guna. Nana tukar RM800 je. I got about Rupiah 2 juta plus. Kayo kayo!

Spare kan jugak la dollar

Dekat KLIA ni macam-macam ado. Best la jalan-jalan dalam KLIA sementara menanti flight 12.20pm. Tapi fokus dah kepala ni kat Bali sampai tak kesah dah kat KLIA tu. Lepas check in terus jalan pegi kat waiting area tu. Dah la nak jalan tu jauh... nasib baik ada tangga karen.. tapi bukan tangga pon.. ekeke..

Pemalas kan... padahal bleh exercise

Tengah tunggu kapal terbang

KLIA-an airport to be proud of

And then we board the plane.

and I sleep for that 2 hours.. yes, 2 hours

Dalam plane MAS ni, makanan dia sedap. Seingat Nana, Nana makan ayam masak rendang. Sedap tuh. Lepas makan ayam and nasik, dia kasi ice-cream plak. Mahnum yang sangat chocolatey tu. Kenyang terkangkang.... And later, we arrived safely in Bali. The land of the Gods kononnya.




Once sampai kat Lapangan Terbang Ngurah Rai, Denpasar ni Nana punya kegembiraan membuak-buak. Bukan apa, Bali ni very peaceful hence the relaxing blowing wind. Dikelilingi persisir pantai la katakan. Even masa aeroplane landed itu jam pon, tepi gigi air je. Punya la best Bali. My passport has a good beginning!


Ok lah. Nana sambung citer Bali ni nanti. Nak gi makan.

Tata!

No comments:

Post a Comment