Tuesday, 17 January 2012

Cupcake chic yang buat diriku melayang

Salam.

Tak habis lagi pasal kegilaan Nana dengan cupcake. Kejap je ni. Sooner or later, I will get over it. Semalam, Nana ajak Hubby pergi Cupcake Chic yang kat Curve tu. Sangat la sedap cuppies kat situ. I started knowing it through my friend Najlaa Haridan yang tak kesah lepas kelas malam boleh memanjat ke Curve (zaman remaja di UIA, Gombak dulu). Dan Nana pon telah jatuh cinta pandang pertama la dengan cuppies situ. Bezanya cuppies kat situ dengan tempat lain is the texture of the cuppies yang lagi lembut.

Once you get a bite of it, you will be on cloud nine!

Tak caye tengok sendiri cupcake yang sedap gilez ni.
Red Velvet

Ni namanye Red Velvet. Satu cupcake berharga RM4.90. Tapi kalau korang nak beli half dozen RM27.00. Kalau satu dozen RM51.00.
Bleh la masuk peti ais. Esok-esok boleh makan lagi. Rasa dia very lembut and fluffy. Tak rugi beli half dozen, boleh la nak sedekah-sedekah kat office mate ke despatch ke, etc. Selain daripada cuppies,Cupcake Chic jugak ada menjual Macarons. Comel dan berwarna-warni. Satu biji RM3.90. Rangup dan lembut! (haha... Nana tak dapat satu sen pon mengiklankan Cupcake Chic ni ye)




Berbalik kepada cerita semalam, Nana tunggu punya tunggu, Hubby balik 9.30pm. Sampai tertido-tido Nana. Nak naik ke Damansara? Tak kuasa dah. Lagi pon, takut la plak kalau kedainya tutp. Tiba-tiba Nana dapat idea bukak website dia. Tadaaaaa.....ada cawangan Ampang Point! Sekentut je. Tanpa melengahkan masa, Nana and Hubby pon bergegas la ke Ampang Point. The man behind the counter was so baik hati. Sebab dah nak tutup, dia kasi satu cupcake RM 4.00 je. Nana pon amek la 2 cuppies. Deal punya deal, dia bagi Nana 6 cuppies for RM20.00!!!! Ka-ching! Hubby pon sewonok le memilih cuppies. Masing-masing syok tengok Cupcake War itu hari. Teringin jadinya...


Sedap dan cantik. Itulah dia Cupcake Chic.
1st row dari kiri: Blueberry Crumble, Strawberries n Cream, Chocofee
2nd row dari kiri: Othello, Naughty n Nice, Red Velvet

Hubby lepas beli cuppies, he decided to go makan-makan so that Nana can eat the cuppies together. So we went to Boom corner. Boom corner semalam tak ramai orang. Guess who was spotted? Nasha Aziz. She was sitting with her bunch of friends. She was without makeup, cantik je. Her nose is very long and pointed. Artis suka pegi Boom corner ni. Sebab dia very lepak and santai. And its butter chicken is to die for. Hubby took roti boom and butter chicken and Nana took ------> Cupcake chic!!! (padahal makan boom sekeping, haha, gemok tak sedar diri) Lepas makan tu, apa lagi? Kenyang terkangkang..

We wanted to go back until we heard an alarm broke out kat Tutti frutti nearby. Yup, there is a Tutti Fruitti kat tepi Boom Corner. Baru kot. Ada robbery la plak. We had to sit down balik sebab tengok macam chaotic je with all the police. After a while, keadaan dah tenang we headed for our car. And balik rumah dengan hati yang gembira.

Pagi ni, breakfast kat office Nana makan:


I don't do this everyday. So I hope God will forgive me this time. Haha! Try la ok?
Nana love Cupcake Chic!!!!!

Tata!

No comments:

Post a Comment