Friday, 20 January 2012

Fail-Hanya untuk ketawa (Just for Laughs)

Salam.

Nana sangat mudah rasa terganggu dengan apa-apa perkara yang turned out dengan tidak sepatutnya. Kadang tu Nana pulak yang rasa malu terlebih dari orang yang fail dan patut malu tu. Fail betol.. Fail acts ni semua memang boleh buat kita ketawa. But I will be most annoyed dengan spelling yang fail. Rasa macam nak ambik liquid pi padam and tulis apa yang betoi. (selalu nampak spelling yang fail kat kedai-kedai. Pemalas nak buat baru deme ni smer)

Ade ke patut Sony Erection? Bangang ke samdul?

Spelling yang salah sebenarnya harus ada penguatkuasaan ke arah membetulkan deme. Tapi ade ke? Nana tak sure kalau ada officer DBKL/MPPP yang rajin jalan-jalan check spelling salah macam kat atas ni. Harap-harap ada la ye? Logik budak darjah 1 ialah, spelling kalau salah maka maksudnya juga akan berlainan. Tak boleh la kita pandang ringan benda-benda macam ni. Amacam kita nak claim sebagai sebuah negara yang gemilang dan terbilang? (menahan jari-jemari daripada menulis sebarang entry bersangkutan politik)

accident porn - pichars.org
Ni lagi satu!

Dulu kat sekolah, masa ada spelling Nana mesti try the best untuk dapat semua betul (yeah right). Kalau ada yang salah tu, aaahhh!... rasa frust sangat sebab careless is not a good explanation. Then cikgu nanti suruh buat correction and tulis perkataan yang salah tu sampai 10 kali. Bagus jugak macam tu. Baru ingat dan tak repeat the same mistake. Terima kasih cikgu-cikgu Methodist Girls School, Penang ya? Anak murid cikgu dah jadi lawyer dah pon hah..

Spelling yang fail memang berlungguk. But the last time I had the best laugh was not for spelling yang fail but for news anchor yang fail. Cekidout!


Sebenarnya news anchor tu tak salah. Haris yang salah. I saw this on FB. Ramai giler orang share. Kesian si Haris tu kena buang keje nanti.

Jom layan lagi spelling/wordings yang fail----> Kredit untuk blogSerius


Merapu meraban kementerian pertahanan. Good thing they took it off. Tapi bagi reason Google Translate. (Tak patut...)



Dia nak type snacks tapi pi type snake. Ular? Lariiiii.....















Annoying kan? Tapi funny.
Hope you guys have good laugh! Thanx blogserius.

Tata!

xoxo
Iziana Nadia Ismail

No comments:

Post a Comment