Thursday, 19 January 2012

Flashmob tu apa?

Salam.

Flashmob.
Flash - kilat.
Mob - gelombang yang banyak.

Nana bukan guru bahasa. Cuma nak bagi paham apa itu flashmob yang mula terkenal dan berleluasa kini. Banyak yang share kat facebook MAS punya flashmob baru-baru ni. Paling kelakar part lagu hindustan. Paling best masa lagu "Pastikan datang detik waktu, saat ditunggu, saat denganmu". (Dok nyanyi ler tew!)

Pada yang belum tahu apa menatang flashmob ni, ia merupakan satu kumpulan manusia yang berkerumun beramai-ramai secara tiba-tiba untuk mempersembahkan sesuatu aksi bagi satu jangka masa yang singkat, kemudian bersurai. Boleh?

Nana suka flashmob Maxis iPhone 3G kat KLCC. Deme buat ni lama dah. Tahun 2009 dulu. Yang ni best, janji korang kena sabar untuk melihat sepenuhnya. Kalau tengok minit pertama dan kedua memang tak best.

Enjoice....


Tata!

xoxo
Iziana Nadia Ismail

No comments:

Post a Comment