Tuesday, 17 January 2012

Main Facebook. Makan Facebook. Tido Facebook.

Salam.

Nana ada Facebook account ni dah lama dah. The magic of FB is, member kindergarten pon boleh jumpa wa cakap lu. Masa FB ni paling bererti dalam hidup Nana adalah pada masa nak kawen dulu. Sebab masa tu Ibu suruh Nana confirm berapa sahabat handai Nana nak datang. How would I know Ibu? So abang Nana (gemok juga orangnya) telah menciptakan event di FB untuk memudahkan kitaorang monitor berapa ramai turn up untuk wedding.

Other than that, Nana suka la tengok status kawan-kawan kat FB yang happy setiap hari. Yang selalu tersentap dan luahkan masalah peribadi, wooo..... kau memang tak earn Nana punya respect. Ade ke tulis pasal gadoh dengan BF kat FB? (Jap, Nana pon tengah cek balik betol ke tak type ni. Betol)

Cerita berkasih dan bergadoh dengan BF (boyfriend) memang tak de hal la nak share but to put it on FB (Facebook) itu sadis. Kau nak mintak simpati? Tak yah la. Orang kutuk belakang ada la.

Yang Nana enjoy kat FB ni lagi are pictures kawan-kawan gi jenjalan kat tempat best. Syok tengok gambar deme berposing-posing. Yang suka post gambar anak-anak, ni la tempatnya untuk sedar bahawa kawan-kawan kita ada yang dah beranak pinak. Tak de FB ni tak tau la. Videos yang awesome pon Nana suka. Especially those yang suka post video Jozan. Kelakar habis 2 ekor tu.

Kome nak tau, as of 2011dah ada 500,000,000 pengguna FB yang aktif. Banyak tuh! Dekat US tu je ada 206.2million orang yang guna internet, makanya 71.2% of the US web audience is on FACEBOOK! Gila? Memang gila dowh! Pengasas FB ni namanye Mark Zuckerberg. Dilahirkan pada 1984. Muda belia lagi la mamat nih. Memang jenis gang-ho yang sukakan computer program. Terima kasih pada Zuckerberg, Nana rasa innovation yang mega best sekali dalam dunia internet ni is menatang Facebook la.

Pada kome-kome yang suka facebooking ni, jangan sampai ralit ye main FB. Kang semayang ke mana, keje ke mana, laki ke mana...

Tapi kalau dah gila Facebook sampai makan Facebook, mandi Facebook, tido Facebook, I think this is for you peeps..



Boleh? Haha.. Mangkit tido terus boleh mengadap Facebook! Credit picture to Obe

Tata!

No comments:

Post a Comment