Monday, 16 January 2012

Saba Restaurant

Salam.

Hari sabtu lepas, Nana and Hubby pegi makan kat Restaurant Saba. Arab punya food. Hubby memang suka kedai arab sebab dia belajar sana lama. Lama dok tempat orang, lidah pon terikut citarasa orang sana la jugak.. Nasib baik tak pi berkenan kat orang sana! Kalau tak... kempunan la Nana.

Being married to him, I decided to enjoy what he favours as matter of respect. (Sebab Hubby pon macam banyak kali je ikut tekak Nana yang nak makan sushi ni) So we have been a regular to Rawsha since the days in Damai lagi. Now that they are in Kampung Pandan, we felt that it is one of God's blessings since we are nearer.

During the Ramadhan we will make our visit to Sahara Tent at Bukit Bintang. Even after Ramadhan we did go for dinner as alternative to Rawsha. For me, Saba is just another arab restaurant. Kedai dua tingkat kat tepi kondo mewah along jelatek...impressive la tempat. But service tak hebat mana pon. Slow.. bagi tumpah air.. clumsy waiters.. So it didn't win my heart.

I will still go for Rawsha. Mungin sebab Nana salah order food kot. Rasanye the killer kat situ is the mandi or kabsa. But Nana took chicken tawook. Smooth move..


Chicken Tawook

Ayam dia memang nampak juicy tapi macam perap 10 saat je.. tak rase ape!

Ni Hubby punya. He is good at ordering. I surrender.

Mutton dia sedap la... (mood:kecewa)

Hubby gi bayar kat Kaunter comel


Dan last sekali, here goes... the bill.

  • Food: 6/10
  • Service: 4/10
  • Ambience: 7/10
  • Value for money: 6.5/10
Boleh lah..

Tata!

1 comment:

  1. saya belum sampai lagi saba atau alrawsha...anyway saya baru jer upload gambar2 masa makan kat sahara tent di shah alam ngan famili...senang2 tu singgah yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com Blog saya ni topik makan, makan dan makan hehe tak de topik lain
    Dan jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ bebanyak!!

    ReplyDelete