Monday, 16 January 2012

Novotel, Nusa Dua ya'll!

Salam.

Dah makan. Kenyang. Burpp. Alhamdulillah.. Nak continue story Bali. When Nana reach Ngurah Rai Airport, Mr. Yee terlambat la pulak kat immigration counter. Udahnye bag kami terlambat la dikutip. When we saw on the conveyor belt, beg kami tiada. Panik jap. Rupanya dah ada bapak-bapak yang murah hati nak tolong angkatkan. Seingat Nana, masa dok baca-baca kat blog-blog orang yang dah penah gi Bali ni, deme pesan kalau ada mamat yang nak tolong angkatkan beg baik jangan kasi. Nanti kena hulur! So Nana kata takpe la kat deme yang baik hati nak tolong angkat tu. Mr. Yee plak bagi je orang tu angkat. Udahnye Mr. Yee kena bayar la. Kwang kwang kwang...


Bapak Agung, yang pakai balut kepala tu penyambut kitaorang. Dia offer nak angkat. Nana kasi le sebab confirm dia tak ambik duit punya. Hee.. Tuah badan..


Kesian kau Pak Agung. Beg Nana berat 12kg. Entah ape la yang Nana bawak. Masa balik KL confirm lagi berat punya. From the Ngurah Rai airport, we headed for the hotel. Novotel Nusa Dua. 5 star yang eksklusif gileer..


Takde la eksklusif mana lobbynye. Cenggitu je le.. We were served with air asam jawa yang cold. Refreshing habis! Because the weather in Bali was very HOT. Ken Nie dengan Salina berkipas-kipas bagai. Nana yang tudung ni pon ape lagi? So the hot.. Bila minum je air tu.. wah.. SYURGA!






Dah dapat kunci bilik, Nana and Yana (macam adik-beradik je) pon menuju la bilik. Kami dapat suite! Selesa ya'll!







Yang paling Nana suka ialah balcony Nana mengadap swimming pool.


Yang paling Nana kurang suka is the bathroom. Takde standing shower. Bath tub je. Bath tub can be very dangerous tau korang. Sebab it's slippery in the toilet! I nearly fell!


However, I am happy with the room definitely. Pillows so puffy. Cuma bed dia je ngok-ngek sikit. Spring baru kot.

OK then. Till next time.

Tata!

No comments:

Post a Comment