Monday, 16 January 2012

Semalam tengok Cupcake War

Salam.

Semalam Nana and Hubby tengok cupcake war. The contestants kena buat cupcake yang ada unsur-unsur breakfast gitew.. Gila? Kena pilih letak salmon, bacon, goat cheese, etc. Uwek!

There were 4 contestants. Singkir punya singkir, last sekali tinggal la 2 orang je. Last 2 orang ni kena buat 1000 cuppies dengan presentation sekali. Temanya Golf. So, sorang contestant ni susun dia punya cuppies atas meja berbentuk padang golf yang besar. Dia le menang.

Sudahnya, hari ni Nana pon terliur la teringin nak makan cup cake. I went down to Haute Food. Sebutnya "ot". Bukan hot atau hut. (thanx google)


Nampak tak gilanya aku? Ambek kaw... I was so dying for a cupcake so I went to the Haute Food kat bawah ofis (ye, bawah ofis je, BAHAYA betol) dan pay RM5.50 for this awesomeness! Nampak tak cream yang buntat tu? It's very lemony feeling. Dia dah kena bakar dek api so dia tak la lembik. Pandai beno deme ni smer.

Nampak tak yang merekah bawah cream putih yang buntat tu? It is purposely scooped off untuk inject lemon filling. Lepas tu dia katup balik. So bila korang gigit je, lemon filling tu meleleh le keluar.

Sedap wei!

I finished it to myself under 15mins due to its deliciousness!!!!
Score: 100/100
(Kalau nak rasa, datang la Plaza Damas. Dia ni tersorok kat Blok H)

Tata!

2 comments:

  1. Gulp! why look so sedap wannn?? take me there one day will ya! :)

    keep the posts coming, i'll be sure to read! :)

    ReplyDelete
  2. Yay! My first comment from my bestie! Will do dear..

    ReplyDelete