Wednesday, 8 February 2012

Dato' Siti Bertudung vs Dato' Siti Tanpa Tudung

Salam,

I am sure most of us sangat mengenali Dato' Siti Nurhaliza. Cute face. Amazing vocal. Dan personaliti yang sofistikated (sentiasa pakai baju decent dan tak pernah tangkap gambar tepi kolam sambil posing maut)

Formerly she was without tudung.



Soon after she performed her umrah, she decided to put on tudung. Alhamdulillah!



Nana at Iziana Nadia Hari Ini welcome the change. But later when Dato' Siti got herself confused with the fashion, Nana lost respect in her. Tambah mengecewakan apabila ramai yang menjadikan tudung Siti sebagai ikutan. Just imagine orang ikut benda tak elok..kalau elok tak pe la jugak. Dapat pahalanya. Kecewa dan pilu seketika...






Letak gambar patung berjambul, kalau letak gambar orang kang orang marah plak. But whatever it is, my point is ada wanita-wanita yang pakai sebijik macam Dato' Siti. Rambut depan mereka jelas kelihatan. Padahal cara yang betol ialah meletakkan kain ini di atas tudung sedia ada. Baru la tutup aurat dengan sempurna. Tudung Siti dah trending start raya tahun lepas lagi. Ada yang dijual semurah RM10 dan yang semahal RM450! Amek kaw... Perlu ke? Perlu la kalau one is a mak datin. If one is not a mak datin, RM10 punya pon ok jer, ade Mak Jemah kesah?

Tapi Nana kena bagi kredit jugakla pada Dato' Siti, mungkin sebab ramai sangat orang yang sound dia pasal pemakaian tudungnya Dato' Siti telah bertudung sempurna di konsert Muhammad Al-Ameen, di Terengganu baru-baru ni. Hopefully terbukak pintu hatinya bertudung dengan sempurna. Jangan la main-main. Kejap bukak kejap tutup. Nanti Tuhan marah.

Dilaporkan lebih 10ribu penonton hadir masa konsert kat Taman Tamadun Islam ni. Selain Tok Ti, Rabbani and Najwa Latif pon ada. Amy Search pon ada. Ramai dah yang berhijrah ke arah yang lebih baik. So I don't see why Tok Ti is having difficulties to cover her aurat as demanded by syariah. Credit to dominisasilelaki







Nana doakan semoga Tok Ti beristiqamah dalam pemakaian tudung dan beroleh rahmah dan maghfirah dari Allah. She is soooooo pretty I swear when she wears it properly. Seriously, the jambul just don't work for you dear..

Jangan lupa kalau nak dapatkan tudung-tudung menarik, sila la ke onlinehijab. Deme ada tudung baru lawa-lawa!


 

Tata tudung Siti!

xoxo
Iziana Nadia Ismail

2 comments:

  1. Good write up Nana. Sue rasa Tok Ti ni tersepit antara keinginan dia utk berhijrah dgn her glamourous life as penyanyi nombor 1. as my reporter friend says, artis ni kalau mereka di tempat tinggi, mereka sebenarnya sgt takut akan hilangnya their glamourous life dipuja disanjung ramai. if she is truly religious dia akan berhenti menyanyi sebab suara itu sendiri aurat, tapi yela Allah lebih mengetahui kan. There's always conflict between kehendak dunia dan akhirat. semoga kita semua mendoakan yg terbaik utknya dan diri kita.

    ReplyDelete