Friday, 3 February 2012

Kisah Hati - Alyah

Salam,

Nana memang suka lagu Kisah Hati. Dalam kereta, kalau lagu ni naik, Nana akan kuatkan radio and nyanyi. Sebagai seorang ahli muzik dan loyar (wah..dua-dua sekali, amek kaw Ibu Mertuaku yang dalam filem P. Ramlee tu!) Nana merasakan melodi Kisah Hati ni sangat cemerlang. Range yang besar mampu ditangani Alyah dengan mudah sekali. Syabash betti! Kalau nak diletakkan kedudukan lagu ni, Nana tak segan silu bubuh dia sama ranking dengan Sedetik Lebih. Background music lagu ni pon sangat cemerlang. Nana dah try chord dia kat piano kecil Nana. Piano kecil Nana? Mana? Haha... Dalam iPhone. Duh! 

Jom nyanyi!

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Kekuatan lagu ni juga terdapat pada liriknya. Liriknya bersandar kepada kekecewaan, namun telah berjaya ditiupkan dengan hembusan pengharapan. (apa nak jadi Nana ni dok bermadah puisi bagai?) Kagum Nana dengan Manusia Putih. Beliau telah berjaya menyelami hati wanita yang sememangnya memegang kepada prinsip "First love is the Deepest". Jadi, kerana agungnya cinta pertama; tatkala cinta itu tak kesampaian, maka kita hanya perlu sandarkan kepada Tuhan. Tu yang dia kata mungkin kita bersama nanti di atas sana. Gila best lirik..

Bagaimana yang dikatakan cinta pertama tu yang paling 'deepest'? Nana tak tau pulak nak bagi contoh orang lain, pasal tak tau pun kisah cinta deme tu. Yang Nana tau, kisah cinta Nana. Nana and Hubby bercinta jarak jauh. He was back in Mesir while I was in Penang. We first thought that we were both meant for each other masa both pon mimpi. Korang pikir ape tuh? We both mimpi each other after lots and lots of istikharah. Having siad that, we thought of being serious. Caranya? We both try to make sure that we both will be better muslims in the eyes of God. Skema tak kitaorang? Skema habis! He will remind me of solat and mengaji and I will do the same. Our e-mail and sms normally contain peringatan for each other. Pasangan soleh solehah la kiranya kami ni... I confirm that he is my Mr. Perfect lepas my Daddy said he is. I normally consult my Daddy for almost everything. He is my Hero! (Now I have two Heroes) I want to make sure, my husband will bond well with Daddy after marriage. Rupanya deme berdua dah bond well even before I know my hubby. (sama-sama kat masjid)

So ladies out there, bila dah ada signs that he is the one, jangan beragak-agak lagi. Tu bisikan iblis. Iblis memang tak nak anak-anak adam berkembang biak. Terus je la kahwin. Boleh elak maksiat. But kahwin is not just about shaking the hand of the Tok Kadi. One must be prepared financially and mentally! Tapi kalau dah bercinta tapi jodoh tak kesampaian....maka nyanyilah lagu Kisah Hati ni ok? Semua wanita ada Mr.Perfect masing-masing. When you finally found him, he'll be yours! Like me, he is mine! (hands up ladies)

Nanti Nana blog pasal wedding Nana ye, sabar...




Kisah Hati Nana ada suka ada duka. Yang duka Nana simpan. Sorok dalam almari. Because life is short. Enjoy it!

Tata!

xoxo
Iziana Nadia Ismail

No comments:

Post a Comment